base-form-page
about-us
close
language Land

Mångfald, inkludering och tillhörighet

Personalen är vår styrka.

Därför främjar vi en kultur som respekterar våra medarbetare, hyllar deras mångfald och hjälper dem att känna tillhörighet. Ju fler perspektiv vi har, desto mer kreativa blir våra idéer. Då kan vi fatta bättre beslut för våra kunder runt om i världen. 

Läs vidare för att se hur vårt fokus på mångfald, inkludering och tillhörighet hjälper över 10 000 medarbetare på Hillrom att göra det de är bäst på: förbättra resultaten för patienter och deras vårdgivare.

”För Hillrom – och för mig personligen – är mångfald och inkludering ett måste. Det är endast med mångfald bland medarbetarna, där alla uppmuntras att vara sig själva och se sanningen som den ibland är, som vi kan förbättra resultaten för de patienter och vårdgivare vi betjänar världen över. Oavsett om du är medarbetare, leverantör, kund eller aktieägare för Hillrom uppmuntrar jag dig att delta i det här viktiga arbetet.”

– John Groetelaars, President och Chief Executive Officer för Hillrom

John Groetelaars, President och Chief Executive Officer för Hillrom

Mångfald i ledarskapet

Vår inkluderande och respektfulla kultur börjar från toppen. I vårt sammansatta råd för mångfald, inkludering och tillhörighet ingår VD, vår ansvarige för talang och mångfald och högt uppsatta ledare från hela världen. Kvinnliga ledare utgör 36 % av Hillroms styrelse och 47 % av vår ledningsgrupp. Båda dessa grupper är mångkulturellt sammansatta och med medlemmar i HBTQIA. 

Möt våra ledare

Logotyp för CEO Action for Diversity & Inclusion

CEO Action for Diversity & Inclusion

År 2020 undertecknade Hillroms VD John Groetelaars liksom fler än 1 000 andra VD:er åtagandet CEO Action for Diversity & Inclusion om att han och Hillrom ska främja mångfald och inkludering på arbetsplatsen. Ta reda på vilka åtgärder vi vidtar för att skapa en arbetsplats där olika perspektiv och erfarenheter välkomnas, respekteras och diskuteras öppet.

Läs mer om CEO Action for Diversity & Inclusion

Fokus på mångkulturell rättvisa

Etnisk rättvisa är en fråga som inte kan vänta. Vi vidtar åtgärder. REACH (Representation, Awareness, Education and Community at Hillrom) är ett program som initierats av VD och sponsras för att stödja och behålla svarta medarbetare på alla nivåer i vår organisation. Se hur initiativet REACH, som inleddes 2020, redan nu påverkar vår kultur och uppmuntrar oss att sikta högre.

Läs mer om REACH

Resursgrupper för medarbetare

Tillsammans kan våra medarbetare utföra storverk. Därför uppmuntrar vi alla att gå med i våra resursgrupper för medarbetare, som utgör hörnstenarna i vår strategi för mångfald, inkludering och tillhörighet. De här företagssponsrade, medarbetarledda teamen hjälper våra anställda att interagera med Hillroms ledare och samarbeta med kollegor som har liknande livserfarenhet eller bakgrund.

  • EMBRACE (en yrkesorganisation för svarta)
  • HOLA (Hillrom Organization for Latino Advancement)
  • I.D.E.A. (Individuals with Disabilities Empowered to Achieve)
  • Pride Partnership (en HBTQIA-grupp)
  • Professional Women’s Group
  • VET (Veteran Employee Team)

Läs mer om våra resursgrupper för medarbetare

En grupp Hillrom-medarbetare ler och pratar under ett Hillrom nätverksevenemang för Professional Women’s Group
En Hillrom-representant från Pluvigner i Frankrike som håller i utmärkelsen ”Great Place to Work”

Partnerskap, utmärkelser och erkännande

Vi vet att fördelarna med mångfald, inkludering och tillhörighet sträcker sig bortom vårt eget team. Därför samarbetar vi med flera externa organisationer för att rekrytera mer mångfaldig kompetens och påverka samhället. Vi är även stolta över de många utmärkelser vi har fått som erkännande för vårt fokus på mångfald, inkludering och tillhörighet. Klicka för att se hela listan och ta reda på hur detta är viktigt för våra medarbetare och samhällen.

Se våra utmärkelser och partnerskap 

En grupp Hillrom-medarbetare som bär t-tröjor med PRIDE-partnerskap, arbetar under ett rekryteringsevenemang

Rekrytering

Vårt fokus på mångfald börjar så tidigt som under anställningsprocessen. Alla våra rekryteringsprogram kräver öppna sökningar för att inkludera mångfald bland kandidater och intervjuare samt besök på plats och virtuella besök med potentiella jobbkandidater.

Läs mer om att arbeta på Hillrom

Hör vad teamet har att säga

Bläddra och läs om vad våra Hillrom-medarbetare tycker om vårt fokus på mångfald, inkludering och tillhörighet i hela organisationen.

Janet Stevens, vicepresident på Hillrom för kvalitetssäkring

”Företagets sociala investering är en viktig grundpelare strategiska initiativen hos de företag som anses vara bland de bästa att arbeta på. Det signalerar att företaget, till exempel Hillrom, verkligen anammar offentligt ansvar gentemot både aktieägarna och gentemot det samhälle som företaget verkar i. I vårt företag är det detta som främjandet av uppkopplad vård handlar om.”

– Janet Stevens, vicepresident för kvalitetssäkring

Upptäck hur vi ger tillbaka

Julie McCormick, Hillroms Area Vice President och Co-Chair för Professional Women's Group

”Starkt jobbat med utbildningen om medveten inkludering! Det kändes som en säker miljö där allas röster fick plats.”

– Julie McCormick, Area Vice President och Co-Chair för Professional Women's Group

Läs mer om vår utbildning och utveckling

John Kermes, Hillroms HR Shared Services Representative, med familj

”Det är fantastiskt att arbeta för ett företag som erbjuder en så generös föräldraledighet. Jag hade turen att tillbringa viktig tid med min fru och vår son under de första 6 veckorna. Det är något jag värdesätter och rekommenderar till alla pappor som arbetar på Hillrom!”

– John Kermes, HR Shared Services Representative

Utforska våra personalförmåner